SPREMEMBE oz. DODELAVE na WEBER žarih na OGLJE

Vse o vaših predelavah, doma narejeni žari,...

Uporabniški avatar
Žar navdušenec
Žar navdušenec
18 Dec 2016, 13:23
Prispevkov: 8
Prvo testiranje je mimo. Pica se je spekla kot v picariji ;) mi je pa temperatura zbežala v višave. Weber termometer je kazal 100stopinj, samo kaj ko se je obrnil že za en krog.
Dodatek je malce težek, samo jaz mislim z njim pečt ne hodit z njim na sprehod :D
Priponke
IMG_2977.JPG
IMG_2975.JPG

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
18 Dec 2016, 13:34
Prispevkov: 47
Saj s to težo nisem mislil nič slabega. Zadeva je večna in tudi nekaj energije je akumulirane v njej. :)
Pica izgleda odlična :D
Zadnjič spremenil beefsteak dne 18 Dec 2016, 13:54, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
18 Dec 2016, 13:51
Prispevkov: 274
Grega, PROFI izgled in tudi pica super. Si jo moral med peko kaj obračat za 180 st.?

Lp, :P

Uporabniški avatar
Žar navdušenec
Žar navdušenec
18 Dec 2016, 13:57
Prispevkov: 8
Teža in občutek glede pločevin me vedno vara, ker v službi konstruiram reči težje od 10T. Potem izgubiš občutek za majhne stvari.

Glede pice..sem jo obrnil enkrat ja. Pekla se je kakšne 2-3minuti. Še kakšna minuta ji ne bi škodla. Moram pa sedaj naredit še lopatko in kakšno pomagalo za obračanje :)

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
18 Dec 2016, 18:25
Prispevkov: 274
Beefsteak, končno ti sedaj pošiljam mere za svojo 67-ko in hkrati NAROČAM izdelavo !

Izmeri...
-premer spodnje rešetke - 555 mm
-premer zgornje rešetke - 650 mm
-razmak med spodnjo in zgornjo rešetko - 120 mm
-mera 200 (GBS 57) ostane, ali jo je potrebno za 67-ko povečati - 200 mm oz. KAK cm VEČ !!!
-z ali brez perf. dna - definitivno Z PERF. DNOM
- število kosov - 1x

Na podlagi razgovora z našim Andrejem, se že veselim dneva, ko bom prejel tvoj profi izdelek :D !

Se slišiva po E-mailu oz. tel..

Lp, :P

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
18 Dec 2016, 18:35
Prispevkov: 274
Grega, še eno vprašanje. Zakaj si naredil okrogle luknje nad glavno veliko odprtino? Ali ni dovolj fluktacije zraka skozi taveliko odprtino? Ali ne prihaja do nepotrebne izgube potrebne toplote iz zgornje strani :?:

Lp, :P

Uporabniški avatar
Žar navdušenec
Žar navdušenec
18 Dec 2016, 19:35
Prispevkov: 8
Tam je izhod dima, ne vhod zraka. Zgornjo odprtino webra zaprem. Tako sem naredil, ker sem bil nekoč poleg načrtovanja krušne peči v neki piceriji. Tam je bil dimnik spredaj nad vhodom. Tako so mi mojstri takrat povedali, da se tako dela. Zaenkrat kaže da so imela prav ;)

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
22 Dec 2016, 21:38
Prispevkov: 47
Pozdravljeni,
Miklavžu sem pisal za za nekaj dodatkov, ki pa mi je dostavil malo pozno. še vedno pa pravočasno, pred božičem:
-Košaro, ki zavzame polovico webra... idejo sem dobil v prispevku prijatelja Andreja
viewtopic.php?t=205
Tam nekje do Prešerna, pa upam, da bo nared še pladenj za drugo polovico, na katerega se bo stekala mast. (Pravijo, da porabim pri eni peki toliko alu folije, kot v domači kuhinji celo leto).
-Konusna perforirana košara... za peko stejkov, s pladnjem okrog(tako, da tudi več ne bo potrebe po alu folije, pa še sokove bom malo pomazal :) )
Priponke
Ca46~Kosara 1-2.JPG
IMG_20161222_205810 (1).jpg
Ca46~Kosara steak.JPG
IMG_20161222_205859 (1).jpg

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
23 Dec 2016, 05:04
Prispevkov: 274
TO MI JE VŠEČ :o :o :o ! Pa se je po daljšem času le najdel še en INOVATOR s polno novih enkratnih idej na področju uporabnosti naših weberčkov. V tvojih inovativnostih imaš polno mojo podporo ;) . BRAVO, BRAVO, BRAVO !!!

Lp, :P

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
23 Dec 2016, 05:15
Prispevkov: 274
Morda pri tavelki košari bi imel mali pomislek na luknjice pri ravni diagonalni stranici. Ker je košara velika bi jaz poizkusil pustiti to stranico celo, da ne bi imel diagonalnega udara toplote direktno na kos mesa. S tem načinom ti ne bi bilo potrebno obračati mesa in bi v drugem delu dosegel po celem volumnu enako T (posredna peka večjih kosov mesa) ;) .

Lp, :P
Priponke
SPODNJI USMERJEVALNIK ohlaj. krož. zraka.JPG
ZGORNJI USMERJEVALNIK vročega zraka (posredna peka).JPG



Nazaj na forum

Vroče teme


Novi uporabniki


kopje

jony

miha.štepic

matjaž.kunc

mico2711

spadekevin



2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: