T-bone steak

Diskusija o vsem, kar delamo hitro in pri visoki temperaturi.

Žar navdušenec
Žar navdušenec
25 Dec 2018, 14:13
Prispevkov: 6
Pozdravljeni,
Včeraj sem se prvič spravil speči T-bone. 4min na vsaki strani. 10 min. počivanja pa na krožnik ;) . Rezultat: pohvale, ampak meni ni bil 100% ok. Bil je sicer okusen, sočen, barva ta prava ampak se mi je po 5 minutah med samim hlajenjem "poscal".
Malo se mi zdi kje sem naredil napako.
Steak sem kupil v Lidlu min. zorjen 11 dni
3 ure pred peko sem ga solil in popral ga da v nazaj v hladilnik za 2 uri in ga eno uro pred peko postavil na sobno temperaturo.

Kot že rečeno, 5 min pred serviranjem je spustil sok. Sicer ga ni ostalo nič pa vendarle kakšen nasvet in pripombo prosim :)
LP Iztok

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
25 Dec 2018, 15:00
Prispevkov: 224
Ja mal polulal se ti bo pa zmeri. Tud če na konc soliš. Če ga boš imel pa pred peko dlje na sobni temperaturi, pa tud ne bo nič narobe.
Kar nadaljuj, vsakič bo boljše samo prepeč ga ne smeš.

Žar navdušenec
Žar navdušenec
26 Dec 2018, 13:55
Prispevkov: 6
ja. sej kompliciram sem še gušter :D Še dans mi je žena rekla, da ni bil nič slabši kot v Stram piskru v Celju, sam tok dober pa še ni bil ;)

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
27 Dec 2018, 11:28
Prispevkov: 49
11 dni zorjeno, suho ali mokro?
Če je suho je malo več kot nič.

T-bone steake solim samo z grobo soljo vedno ko je razrezan. Zraven mi paše čuri muri omaka (beri chimichurri).
Na spodnjih slikah T-bone steak suho zorjen cca. 2 meseca, nabavljen pri lokalnem mesarju, ki ve bistevno več od mene. Zapekel sem ga najprej na "home made" steakerju na oglje. Rešetka z ogljem nad mesom. Potem pa še indirektno na not. temp. 52°C. 5 min počivanja. "Usacal" se ni skoraj nič.
Srečno. ;)
Priponke
Posnetek zaslona (46).png
Posnetek zaslona (47).png
Posnetek zaslona (49).png
Posnetek zaslona (48).png

Žar navdušenec
Žar navdušenec
27 Dec 2018, 13:13
Prispevkov: 6
Ja pisalo je minimum 11dni. Mam pa voljo in se učim :)



Nazaj na forum

cron

Sveže iz žara


Re: KRUH
roosky

Lazanja
Boški





Vroče teme


Novi uporabniki


darko1972

nejc.majhen

ziga.sebenik

gasssper

roosky

yurex7



2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: