Primerjava med Kamado Joe in Big Green Egg keramičnimi žari

Diskusija o keramičnih kamado žarih.

Uporabniški avatar
Kralj Žara
Kralj Žara
10 Feb 2015, 18:19
Prispevkov: 89
Pozdravljeni,

Kamado Joe in Big Green Egg sodita med najboljša keramična žara v svojem cenovnem razredu in debata, kateri je boljši poteka že vrsto let. Oba žara sta si ustvarila velik ugled zaradi svojega tržnega deleža in nesporne kvalitete svojih produktov, oba ponujata odlično peko na svoji keramični platformi, ki je znana po svoji izjemni sposobnosti zadrževanja in reguliranja toplote žara. To keramični žari dosežejo s kombinacijo spodnjih prezračevalnih vratc in zračnika z dvojnim ventilom na vrhu žara. Oba žara zagotavljata pripravo odlične hrane, zato na tem področju ni zmagovalca.

Nakup Kamado žara je konkreten strošek, ki zahteva nekaj premisleka in raziskave trga. Kateri je torej boljši, Kamado Joe ali Big Green Egg? Debate na to temo je na internetu več kot dovolj, mi pa smo naredili primerjavo obeh žarov glede na karakteristike obeh produktov, zgolj opisno in popolnoma nepristransko.

Big Green Egg vs Kamado Joe primerjava

Kako dolgo obstaja produkt?

Big Green Egg: Big Green Egg Inc. je začela žare proizvajati leta 1974, prek 40 let izkušenj v proizvodnji le-teh.

Kamado Joe: Kamado Joe je svojo proizvodnjo začel leta 2009. Še vedno mlado podjetje.

Strošek žara

Big Green Egg: Big Green Egg je nekoliko dražji kot Kamado Joe. Večina BGE prodajalcev bo slednjega prodajala dražje od primerljivega Kamado Joe žara. Kamado Joe žar v osnovni ceni vključuje večino pripomočkov, ki jih potrebujete za normalno peko. Pri Big Green Eggu je potrebno večino pripomočkov dokupiti, zato je končna cena uporabnega žara višja.

Kamado Joe: Odlično razmerje med vrednostjo in ceno. Kamado Joe je vedno cenejši od primerljivega Big Green EGGa, ta cena vključuje kar nekaj dodatkov, ki jih morate pri BGE doplačati.

Velikost žara

Big Green Egg: Big Green Egg lahko kupite v petih velikostih, od ekstra velikega, velikega, srednjega ali malega žara ali vgradnega žara. Velikost lahko vpliva na funkcionalnost žara.

Kamado Joe: Kamado Joe obstaja v petih velikostih, Classic 18, BigJoe 24, standalone 18, ProJoe 24.5 in Combo Joe.

Barve

Big Green Egg: vedno v zeleni barvi
Kamado Joe: do pred kratkim ste lahko kupili rdeče in črne Kamado Joe, z 2015 sezono bodo na voljo samo rdeči.

Dodatki

Big Green Egg: BGE ne vključuje preveč dodatkov v osnovnem paketu – kupujete samo žar, večino dodatkov morate dokupiti. Kot možnost dodatnega nakupa pa ponuja številne dodatke od vozičkiv, poličk, miz, toplotnih deflektorjev, kamnov za pico itd.

Kamado Joe: Kamado Joe že v osnovnem paketu vključuje lep paket dodatkov, kot so močan voziček, zložljive poličke, prijemalo za rešetke, grebljico za odstranjevanje pepela itd. dodatno lahko kupite kamne za pico, stojalo za piščance, bambusove ali rostfrei mize in dodatke za unikatni Divide&Conquer sistem, ki omogoča peko na več nivojih in hkratno direktno in indirektno peko.

Kakovost materialov


Kakovost keramike

Big Green Egg: Izjemna keramika, znana po tem, da praktično ne poka. Končna obdelava keramike je odlična. Večina delov žara (ogrodje, ognjena posoda, ognjeni obroč) je iz keramike.

Kamado Joe: Nekoliko debelejša keramika, vizualno izgleda odlično, kakovostno nekje v rangu BGE.

Tesnilo

Big Green Egg: V najboljšem primeri poprečno tesnilo, ki ga morajo lastniki zamenjati vsakih nekaj let, odvisno od tega, kako veliko uporabljajo svoj žar.

Kamado Joe: Izjemno tesnilo, boljše od tega, ki ga najdemo na BGE-ju.

Zračnik z dvojnim diskom

Big Green Egg: Patentiran zračnik z dvojnim ventilom predstavlja hrbtenico sistema upravljanja temperature BGE-ja. Odličen kos opreme, ki učinkovito upravlja pretok zraka čez komoro žara in zagotavlja dobro kontrolo delovne temperature žara. Zračnik ima pokrov proti dežju. V določenih situacijah lahko zgornji disk (daisy wheel) zdrse s spodnjega diskam , kadar je zračnik odprt.

Kamado Joe: Zračnik z dvojnim ventilom, zgornji disk (daisy wheel) se uporablja pri dolgotrajni peki za vzdrževanje nizkih temperatur. Ta dizajn dobro deluje, slabost je da nima zaščite pred dežjem. Ventil lahko zaklemeno, tako da zgornji disk ne zdrsne s spodnjega diska, kadar je zračnik odprt. Odlična kakovost.

Rešetke

Big Green Egg: Odlične kovane, rostfrei ali porcelanaste rešetke, kupite lahko cele ali deljene rešetke. Lahko jih obrnete – bolj ravna podlaga za različne tipe peke.

Kamado Joe: odlične rešetke Iz nerjavečega jekla. Divide and conquer sistem vam omogoča razširitev površine rešetk do kar trikrat – peka na treh nivojih.

Termometer

Big Green Egg: Termometer na Big Green Eggu je masiven termometer, hermetično zaprt in natančen. Meri temperaturo vse do 400 stopinj. V nekaterih primerih ga je potrebno kalibrirati.

Kamato Joe: Termometer na Kamato Joe-u je enake kakovosti kot termometer na BGE-ju. Večinoma bo deloval odlično brez kalibracije. Meri temperaturo do 400 stopinj.

Toplotni deflektor

Big Green Egg: Osnovni deflektor brez posebnih karakteristik, ni tako fleksibilen, kot pri Kamado Joe-u. Omogoča manj indirektnega prostora za peko, zaradi svoje oblike. Kupite lahko kamen za pico, ki vam bo omogočil nekaj dodatnih možnosti za indirektno peko

Kamado Joe: Kamado Joe toplotni deflektor se ponaša z odličnim dizajnom, ki omogoča več konfiguracij za peko.

Stranske poličke

Big Green Egg: zelo dobre in stabilne, potrebno jih je doplačati

Kamado Joe: stabilne poličke iz polietilena visoke gostote, osnova oprema žara.

Kovinsko ogrodje in vzmet

Big Green Egg:

Big Green Egg ima osrednje kovinsko ogrodje iz solidnega, s porcelanom prevlečenega jekla. Nekaj delov ni iz nerjavečega jekla in bi lahko s časom začeli rjaveti.

Kamado Joe: solidno ogrodje iz galvaniziranega nerjavečega jekla.
.
Vozički in stojala

Big Green Egg: ponuja več možnosti stojal in vozičkov, ki izgledajo dobro, vendar jih je potrebno vse doplačati.

Kamado Joe: Kamado Joe Classic vključuje v osnovni ceni voziček iz galvaniziranega nerjavečega jekla. Ne najboljši na trgu a več kot primeren za običajno rabo. Za doplačilo je možno kupiti mize za Kamado Joe žare iz bambusa ali nerjavečega jekla.


Vratca za prezračevanje

Big Green Egg: Vratca iz nerjavečega jekla.

Kamado Joe: vratca iz nerjavega jekla

Rjavenje

Big Green Egg: Možno rjavenje dela zračnika (daisy wheel) in vijakov ob dolgoletni uporabi. Poskušajte imeti Daisy wheel vedno zaprt, ko žar ne uporabljate, s tem znanjšate tveganje rjavenja. Na splošno majhna verjetnost rjavenja.

Kamado Joe: Redko, a lahko se zgodi, da vijaki začnejo rjaveti, na splošno majhna verjetnost rjavenja.

Peka

Kontrola temperature

Big Green Egg: Odlična. Tempeturo lahko nastavite in žar jo bo držal, brez skrbi lahko žar pustite pri miru. Preprosto doseganje primernih temperature za gril ali dimljenje.

Kamado Joe: Odlična.Temperaturo nastavite in bodite prepričani, da jo bo Kamado Joe vzdrževal med peko. Žar zakurite, dosežite željeno temperaturo, potem ga pustite pri miru. Kamado Joe lahko temperaturo vzdržuje do 12 ur (odvisno od višine temperature in količine oglja.

Razpon in kontroliranje temperature

Big Green Egg: kot oglaševano - 82°C – 399°C, žar pa doseže tudi do 500 stopinj. GBE je sposoben dolgotrajnega vzdrževanja temperature.

Kamado Joe: kot oglaševano - 82°C – 399°C, žar pa doseže tudi do 500 stopinj. Kamado Joe je tako kot GBE sposoben dolgotrajnega vzdrževanja temperature

Dimljenje

Big Green Egg: Izjemen smoker. Zaradi odličnega sistema kontrole toplote lahko vzdržujete 100 stopinj ure in ure.

Kamado Joe: Izjemen smoker, ki lahko nizke temperature vzdržuje do12 ur brez dodajanja oglja.

Prižig žara

Big Green Egg: Ob uporabi dobrega oglja potrebujete cca 15 minut za pripravo žara za peko. Odličen dizajn zračnika in spodnjih prezračevalnih vratc, ki omogoča dober preto zraka in posledično hitrejši vžig oglja.

Kamado Joe: Podobno kot BGE potrebujemo ob dobrem oglju dobrih 15 minut za pripravo žara za peko. Kamado Joe za temperaturo za peko potrebuje mogoče par minut več kot BGE.

Grilanje

Big Green Egg: Izjemni žar za peko zaradi svoje sposobnosti da razvije izjemne temperature. Natančen sistem za uravnavanje in vzdrževanje temperature BGE spremeni v učinkovito pečico.

Kamado Joe: Prav tako izjemen žar – design, pretok zraka, vse deluje tako kot je treba. Razvije temperaturo, pri kateri lahko skoraj talite jeklo.

Okus hrane

Big Green Egg: Izjemna hrana. Če pravilno pečete, boste dobili izjemno sočno, okusno meso. Ni kaj dodati.

Kamado Joe: enako kot na BGE je hrana, ob pravilni peki, na Kamado Joe-u preprosto izjemna.

Ocene potrošnikov

Big Green Egg: High
Kamado Joe: High

Garancija

Prenos garancije

Big Green Egg: garancija ni prenosljiva
Kamado Joe: garancija ni prenosljiva

Garancija keramike

Big Green Egg: doživljenska garancija na izdelavo in kakovost keramike, ki velja dokler je kupec lastnik žara – če BGE kupite rabljen, garancija ne velja več.

Kamado Joe: doživljenska garancija na izdelavo in kakovost keramike, ki velja dokler je kupec lastnik žara – če Kamado Joe kupite rabljen, garancija ne velja več.

Železni deli

Big Green Egg: Omejena 5 letna garancija na vse železne dele. Garancija ne velja za zarjavele dele, oksidacijo, obledelo barvo itd.

Kamado Joe: 5 letna garancija na vse železne dele na izdelavo in kakovost materialov.

Termometer

Big Green Egg: termometer in tesnila imajo enoletno garancijo.
Kamado Joe: termometer in tesnila imajo enoletno garancijo.

Deflektor toplote in kamen za pico

Big Green Egg: 3 letna omejena garancija (za originalnega kupca). Garancija ne velja, če ga zlomite.

Kamado Joe: 3 letna omejena garancija (za originalnega kupca). Garancija ne velja, če ga zlomite..

Pomoč strankam

Big Green Egg: dober ugled po svetu.
Kamado Joe: izjemen ugled po svetu

Internetni fan klubi in forumi

Big Green Egg: eggheadforum.com – veliki forum in velika skupnost lastnikov BGe-ja.

Kamado Joe: http://forum.kamadojoe.com - manjša skupnost, ki se razvija.

LP Miha
Priponke
biggreenegg.jpg
Big Green Egg
biggreenegg.jpg (21.31 KiB) Videno 16975 krat
kamadojoe.jpg
Kamado JoeNazaj na forum

cron


2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.
Spremljajte nas na Facebooku: