Debeli četrtek

Off-topic debate.

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
23 Feb 2017, 20:28
Prispevkov: 47
Vse žegne ob godu.
Danes godujemo takšni, ki če bi bili prašiči, bi nas vsi božali kako smo lepo rejeni... ;)

Za nevedne...
Debeli četrtek velja za god debelih ljudi, na ta dan pa po različnih krajih pripravljajo različne jedi; za vse je značilno, da so izjemno nasitne.

Upam, da za kosilo ni manjkala svinjska krača ali pa vsaj kakšna reberca.

Uporabniški avatar
Žar navdušenec
Žar navdušenec
24 Feb 2017, 16:10
Prispevkov: 21
A goveja rebra štejejo? Zmehčana v sous vidu in zapečena na žaru.
Slika

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
25 Feb 2017, 20:26
Prispevkov: 47
A so bila izjemno nasitna? Če je odgovor da, potem seveda šteje. :)
A si uspel poslikat v prerezu?

Uporabniški avatar
Žar navdušenec
Žar navdušenec
26 Feb 2017, 09:38
Prispevkov: 21
Bila so odlična, meni so rebra najokusnejši del goveda. Slikanje v prerezu je moja slabost, ker ponavadi hrano prej napadem z vilicami, kot s fotoaparatom. Bila so še rahlo rožnata (62 °C), meso je šlo lepo od kosti, ga je bilo pa potrebno rezati, ni razpadalo. Če bi ga pustil v sous vidu še kakšnih 12 ur bi bilo bolje, vendar nisem imel časa.

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
26 Feb 2017, 11:44
Prispevkov: 47
"...še kakšnih 12 ur bi bilo bolje" ... to pomeni, da se že "kuhalo" dan ali dva?

Uporabniški avatar
Žar navdušenec
Žar navdušenec
26 Feb 2017, 17:44
Prispevkov: 21
Ja, 24h na 62°C. Za petek je bil napovedan dež, sicer bi pustil še cel dan, samo po moje bi se že začela malo razpadati. Nič slabega v tem, samo po grilu jih potem težko premetavaš. To moram še malo izpiliti.



Nazaj na forum

cron


2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: