ZVITKI IZ MELANCAN S KOZJIM SIROM IN RAITA OMAKO

Predjedi in prigrizki za začetek slastne pojedine.

Žar navdušenec
Žar navdušenec
11 Dec 2013, 15:54
Prispevkov: 36
Zelenjava, sir in omaka pripomorejo k slajšemu lizanju prstov.

melancani_510x200.jpg
melancani_510x200.jpg (96.05 KiB) Videno 1656 krat

SESTAVINE: ZA 8 OSEB

NABODALA:
2 melancana
4 jedilne žlice olivnega olja za premaz
sveže zmleta sol in poper
175 g kozjega sira
3 jedilne žlice sveže sesekljanega žajblja

OMAKA RAITA:
300 g jogurta
2 stroka česna, sesekljana
4 jedilne žlice sveže sesekljane mete
sveže zmleta sol in poper

POTREBUJETE TUDI:
16 nabodal

POSTOPEK PRIPRAVE:
Nabodala pustimo namakati v hladni vodi približno 30 minut. Melancane temeljito operemo, z ostrim nožem odstranimo konce in jih prerežemo po dolžini v 8 enakih rezin. Vsako rezino z obeh strani premažemo z olivnim oljem, posolimo in popopramo. Nato jih postavimo na žar in pečemo 3 minute na vsaki strani. Ko postanejo mehki, jih odstranimo iz žara in počakamo, da se ohladijo.

Kozji sir narežemo na 16 kosov, vsak kos položimo na svojo rezino melancana, začinimo z žajbljem, zvijemo skupaj in fiksiramo z nabodalom. Zvitke pečemo 4 minute pri nizki temperaturi, po polovici pretečenega časa enkrat obrnemo.

Med tem časom jogurtu dodamo česen in meto ter dobro premešamo. Dodamo sol in poper ter shranimo v hladilnik.

Omako serviramo v majhnih posodicah, zraven ponudimo tople zvitke.

ČAS PRIPRAVE: 25 minut + namakanje
PEKA: direktno/srednja temperatura
ČAS PEČENJA: 4 minute



Nazaj na forum



2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: