BRIE IN GROZDJE

Predjedi in prigrizki za začetek slastne pojedine.

Žar navdušenec
Žar navdušenec
22 Jun 2015, 20:58
Prispevkov: 9
Jed za umazane prste.

Cel kolut sira Brie (cca 1/2 kg iz Leclerca) nakapljamo z olivnim oljem in zavijemo v zelene trtine liste (brez pecljev) z žar špago. Uporabi raje kakšen list več. Postavi ga na direkten žar za 5 minut. Po petih minutah enkrat previdno obrnemo in ga umaknemo na indirektni žar za 5 minut. Ta spodnja stran bo šla na mizo obrnjena navzgor - ker na mizi režemo špago in razpiramo liste.

Cca 30 dag belega grozdja razrežemo po polovici in ga na štedilniku v posodi segrevamo. Posujemo z žlico sladkorja in dodamo špric navadnega ruma. Rahlo mešamo/pretresamo. Ko opaziš, da se kožica grozdja viha posodo umaknjemo z ognja.

Na mizi odpremo Brie zavitek, nanj zlijemo grozdje in okrasimo s parimi lističi sveže mete.

Vsi jedo iz enega krožnika, pomakajo kruh v raztopljeni sir in vzdihujejo. Odličen uvod v obrok.
Priponke
brie3.jpg
brie2.jpg
brie1.jpg



Nazaj na forum

Vroče teme


Novi uporabniki


matjaž.kunc

mico2711

spadekevin

togri

crowek

tomazpog



2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: