PIZZA SALAMI

Pice, pašte, rižote, lazanje, in ostalo.

Žar navdušenec
Žar navdušenec
11 Dec 2013, 15:36
Prispevkov: 36
Okus zrele Italije na vašem krožniku.

pizza_salami700x320.jpg
pizza_salami700x320.jpg (109.51 KiB) Videno 6830 krat

SESTAVINE: ZA 4 OSEBE

TESTO:

1/2 kocke kvasa
140 ml vode
280 g moke
1 čajna žlička olivnega olja
1 čajna žlička sladkorja
1 čajna žlička grobe soli

OBLOGA:
80 ml paradižnikove mezge (pasiranega paradižnika)
100 g rezin salame
1 melancan, narezana na rezine
2 paradižnika
80 g narezanih jurčkov
1 gomolj koprca, narezanega na rezine
200 g naribanega ementalca
100 g naribanega parmezana

POSTOPEK PRIPRAVE:
V topli vodi pripravite kvas. Dodajte olje, sladkor in sol in presejano moko ter umesite elastično testo. Pustite stati 30 minut. Testo razdelite v štiri dele in pustite vzhajati še 15 minut.

Na, z moko potreseni, površini razvaljamo testo na debelino 5 mm. Testo namažemo s paradižnikovo omako in obložimo z nadevom.

Segrejte žar in kamen za pizzo narahlo potresite z moko. Pizzo Salami pecite 7-10 minut pri srednji temperaturi indirektno v pokritem žaru.

ČAS PRIPRAVE: 50 minut (vključno s časom vzhajanja)
PEKA: Indirektno , srednja temperatura (200° C)
ČAS PEČENJA: 7-10 minut

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
20 Dec 2013, 17:02
Prispevkov: 221
Hojla King dej no poprav recept iz 5 cm debelo na 0,5 :oops: . Sej ne da bi res kdo dal tako debelo testo na žar, pa ipak - vse sorte se najde ;)

Aha zdaj pa je tako kot mora bit... ;)



Nazaj na forum



2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: