LIGNJI Z LIMONO

Ribe, lignji, sipe, hobotnice, ...

Žar navdušenec
Žar navdušenec
22 Jun 2015, 20:37
Prispevkov: 9
Hitra jed in nezahtevna.

Lignje (1/2kg) opereš, naobročkaš in temeljito posušiš. V posodi jih zmešaš s sokom ene limone, malo strtega česna in peteršilja. Ščepec soli in popra. Premešamo!

Za podlago uporabiš 5 mm deščico BALSA lesa. Namočenega za celo noč v vinu. npr. dišeča rumena Malvazija. Previdno zložimo vse na deščico.
Čas pečenja 8 minut na direktnem ognju srednje jakosti cca 200°C. Tanka balsa se začne dobro smoditi čisto na koncu za razliko od cedre, ki se v tako kratkem času šele dobro obarva.
Tik preden se ploščice uležejo na mizo, ligne pokapamo z najboljšim olivcem iz domače zaloge.
Takoj začnemo.
Priponke
lignji 2.jpg
lignji 1.jpg



Nazaj na forum



2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: