LIGNJI Z LIMONO

Ribe, lignji, sipe, hobotnice, ...

Žar navdušenec
Žar navdušenec
22 Jun 2015, 20:37
Prispevkov: 9
Hitra jed in nezahtevna.

Lignje (1/2kg) opereš, naobročkaš in temeljito posušiš. V posodi jih zmešaš s sokom ene limone, malo strtega česna in peteršilja. Ščepec soli in popra. Premešamo!

Za podlago uporabiš 5 mm deščico BALSA lesa. Namočenega za celo noč v vinu. npr. dišeča rumena Malvazija. Previdno zložimo vse na deščico.
Čas pečenja 8 minut na direktnem ognju srednje jakosti cca 200°C. Tanka balsa se začne dobro smoditi čisto na koncu za razliko od cedre, ki se v tako kratkem času šele dobro obarva.
Tik preden se ploščice uležejo na mizo, ligne pokapamo z najboljšim olivcem iz domače zaloge.
Takoj začnemo.
Priponke
lignji 2.jpg
lignji 1.jpg



Nazaj na forum

Vroče teme


Novi uporabniki


jani.uranič

boški

robert70

david.vlačič

darko72

mojmuc948



2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: