Kaj ste pekli čez vikend?

Splošno o mesu, začimbah, zelenjavi, staranju,...

Uporabniški avatar
Kralj Žara
Kralj Žara
21 Feb 2015, 18:32
Prispevkov: 89
Ste kaj pekli?

lp miha

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
21 Feb 2015, 19:58
Prispevkov: 276
Po napornem tednu :evil: je bil današnji dan (sobota 21.02.15') ponovno :P balzam za mojo dušo.
1. čebulni kruh iz 1,5 kg črne moke (Tip 1100) :D
2. ražnjiči z domačimi gartijevimi čevapi :D
Naslednji projekt pa bo na vrsti čez nekaj dni, katerega še nisem zasledil nikjer na spletu. Če mi bo uspel :?: , ga objavim v nasprotnem primeru pa ga bom še dodeloval.
;)
Priponke
49-ČEBULNI KRUH (TIP 1100).JPG
50-Priprava RAŽNJIČEV.JPG
50-SPEČENI RAŽNJIČI.JPG

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
22 Feb 2015, 20:00
Prispevkov: 276
Kaj je sedaj, kuharski kolegi iz foruma :?: ? Ali sem bil res samo jaz ta vikend za weberčkom? Sobotno vreme 8-) je bilo kot naročeno za uživanje ob kakem žarčku!
Lp do naslednjič!
:P

Uporabniški avatar
Kralj Žara
Kralj Žara
22 Feb 2015, 23:31
Prispevkov: 89
Lepo zgleda Garti ;)

Jaz bom jutri pekel.

LP Miha
Priponke
IMAG0115.jpg
Zarebrnice.

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
23 Feb 2015, 08:49
Prispevkov: 104
No jaz sem družini privoščil 1x dimljena in 1x pečena rebrca :

Priprava :
za navadna rebrca
sol, poper, česen

za dimljena pa še zraven
BBQ smokey rub in cayene poper.

Pečeno po metodi "3 - 2 -1" na cca 110C - 120 C
3 ure dimljenja z češnjevimi sekanci
2 uri zavito v folijo
1 uro z polivanjem in mazanjem z omako/sokom od mesa ter namaz z gorčičnimi semeni.

ko je interna tem dosegla 94C sem zadevo dal počivat še 30 min pred serviranjem.
Rezultat = topljenje v ustih!

Mnenja ??? :)
Priponke
IMG_1662.JPG
IMG_1639.JPG

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
23 Feb 2015, 14:21
Prispevkov: 276
FENOMENALNO :shock: ;) !!! Pa smo spoznali še enega skritega strokovnjaka peke na žarih :D ! Kar tako naprej, BRAVO!!!
Lp, :P

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
23 Feb 2015, 20:07
Prispevkov: 224
Jaz pa nisem nič pekel... :cry:

TOLE JE ODLIČNO :!:

Za konec pa stresi v kotel pol štarterja močno razžarjenih briketov, obrni s kožo navzdol in počakaj da kožica začne pokati oz. da se naredijo mehurčki. Bo hrustljavo in zeloo guut. ;)

Nekako takole..download/file.php?id=86&mode=view

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
24 Feb 2015, 18:47
Prispevkov: 89
Pozdravljen
To res lepo in okusno zgleda. zato sem malo firbčen.
ali mi lahko bolje razložiš
BBQ smokey rub in cayene poper- kako to pripraviš in uporabiš?
in kako pripraviš omakico za polivanje oz mazanje zadnjo uro.
Hvala ti

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
25 Feb 2015, 08:38
Prispevkov: 104
@sara99
No jaz sem naredil takole
2 kosa mesa :
1 kos sem uporabil samo sol, poper ter česen v prahu (osnova)
najprej malo namazal z olivnim oljem (da se začimbe bolje vtrejo v meso)

2 kos: Zraven prej omenjenih sestavin sem še vtrl v meso :
Kotany začimbo smokey rub ter Kajenski poper
Slika
Slika

Potem v živilsko vrečo ali alu folijo ter čez noč v hladilnik.
Zjutraj vzel meso iz hladilnika da pridobi nazaj sobno temperaturo in potem na žar na cca max 120C za 3 ure.

Ker sem dimil samo 1 kos mesa sem drugega zavil v alu folijo (polovica familije ne mara dimljenega mesa :roll: ).

Na oglje sem dal namočene češnjeve sekance za dim.
po 3 urah sem še dimljeni kos mesa zavil v alu folijo za naslednji 2 uri pečenja.

po pretečenih 5 urah sem oba kosa mesa odvil ter prestavil v alu posodo skupaj z sokom ki je nastal. Meso sem nato v zadnji uri pečenja namazal z gorčičnimi semeni ter na vsake 20 min zalival z mesnim sokom iz alu posode (je enostavneje).
Lahko pa bi meso tudi mazal z kako domačo BBQ omako - enostaven recept :
(Ketchup, sol, poper, sladka paprika, jabolčni sok) malce zagreješ/povreješ da se zgosti in nato z tem mažeš meso.

Najtežji del vsega tega je čakanje na končni "izdelek" :D

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
25 Feb 2015, 08:45
Prispevkov: 89
SUPER

HVALA TI V PRVI PRILOŽNOSTI POSKUSIM IN DAM GOR.

LP



Nazaj na forum

cron


2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: