Katero oglje je dobro za uporabo?

Splošno o mesu, začimbah, zelenjavi, staranju,...

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
18 Maj 2015, 20:15
Prispevkov: 89
Garti
Ali imaš akcijo. :D :D
Jaz osebno sem nabavil brikete v Lidlu. mi držijo 3 ure brez težave.
še vedno imata super slikce.
Garti priznati moram da mi tak kruh črni kaot jih ti delaš ne ratajo in te prosim če mi odkriješ tajno recepture.
lp

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
18 Maj 2015, 21:59
Prispevkov: 68
U madona Garti, to pa je zaloga :)
Bos res to vse ponucal skozi sezono?

Ej Miha. Lahko kj bolj točno poveš kdaj bo v prodaji oglje Kralj Žara? Upam da bo slovenskega porekla.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
19 Maj 2015, 04:40
Prispevkov: 276
Ja, toliko mi ga gre na sezono skozi mojega W OTP 67 cm ;) .

Lp, :P

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
19 Maj 2015, 10:59
Prispevkov: 276
Janez oz. sara99, ti bom poslal natančni recept za moj črni kruh ;) !
Lp, :P

Sem se vrnil kar v ta prispevek. No to gre takole:

- 1,5 kg črne moke Tip 1100 (Mlinotest)
- točno 0,4 L mlačne vode
- točno 0,3 L piva
- kocko kvasa 42g
- 2x polni čajni žlički sladkorja
- 3x ne čist polni čajni žlički kamene soli
- 4 jušne žlice olivca
- 5 jušnih žlic tekoče margerine (imajo samo v Intersparu)

Moko presejem, sladkor+kvas+malo mlačne vode od teh 0,4 L+malo moke naredim kvasovec in počakam toliko, da se malo nabrekne. V posodi z moko, kjer bo stroj (Bosch MUMXL10T) gnetel naredim po obodu kanalček in enakomerno posujem sol okoli. V sredino vlijem olje in margerino, malo premešam, dodam kvasovec in ponovno malo premešam (sol je še vedno po obodu posode). Prilijem vodo in ponovno malo premešam ter potem pivo. Šele sedaj vmešam še preostanek moke s soljo in s kuhalnico dobro premešam. Za tem pa pride na vrsto stroj. Na drugi brzini gnete 15 min. Testo dam v okroglo pomokano (mehka moka Tip 500) posodo (ta največja prozorna "pokovka" z modrim ali oranžnim pokrovom) pokrijem s pokrovom in zavijem v brisačo in eno uro na vzhajanje. Po eni uri testo na rahlo na roke še enkrat malo pregnetem, v to isto posodo dam velik kos peki papirja, da gleda čez posodo. Po dnu peki papirja posujem malo OSTRE bele moke in dam notri hlebček testa. Hlepček še po vrhu in okoli posujem s to OSTRO moko, pokrijem posodo z drugo posodo in vse skupaj ovijem še za eno uro v veliko brisačo. ETO, TO JE TO :D .
Žar s keramično ploščo in štirimi malimi alu. posodicami z vrelo vodo segrejem na 200 st.C. Posodo odkrijem, primem vse štiri konce peki papirja in dvignem ter prestavim kepo vzhajanega testa na plato. Na hitro obrežem višek peki papirja, pokrijem in pečem na 200 st.C 50 min.
Po 50 min. pečenja odkrijem pokrov žara in :o :shock: :) :D !
Zadnjič spremenil Garti dne 19 Maj 2015, 17:41, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
19 Maj 2015, 11:06
Prispevkov: 89
Garti ti si car. ;) :geek:

Žar navdušenec
Žar navdušenec
18 Jun 2015, 20:13
Prispevkov: 12
Fantje carji ste 8-)

Žar navdušenec
Žar navdušenec
18 Jun 2015, 22:26
Prispevkov: 2
- ogljar ki je iz Skofje loke > oglje pa iz Starega vrha
- ogljar iz Dola pri litiji

Žar navdušenec
Žar navdušenec
29 Jun 2015, 19:58
Prispevkov: 2
Zeljko napisal/-a:- ogljar ki je iz Skofje loke > oglje pa iz Starega vrha
- ogljar iz Dola pri litiji

Kdo tocno pa prodaja tole "Skofjelosko" oglje? Je to isto kar prodaja stajnbirt?

Uporabniški avatar
Žar navdušenec
Žar navdušenec
26 Avg 2016, 11:48
Prispevkov: 1
Prvic zarim z MasterTouchem 57 pa me zanima, ko enkrat v dimniku zakuris webrove brikete recimo... jih streses not ali jih potem se kaj "dražiš"? Pihas?....

Ker ne vem al ne delam kaj prav al kaj... ko ene 2 -3 dvignem pokrov pade temp na max 150 in tam ostane .... Ce dvignem resetko premesam brikete in mal popiham gre pa spet na 200+

A se to tako dela ? :D Naj en nardi kak video tutorial peke :D

l.p.

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
26 Avg 2016, 18:21
Prispevkov: 85
http://lmgtfy.com/?q=how+to+light+briqu ... +a+chimney

klik... je pa teh videov na tone na youtubu...



Nazaj na forum

cron


2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: