Sous-Vide v kombinaciji z Webrom

Diskusije o dodatkih za žare, omakah, kuharskih knjigah,...

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
05 Maj 2017, 07:41
Prispevkov: 276
V današnjem času se vse bolj uveljavlja način priprave hrane v načinu Sous-Vide. Prav tako je odlična priprava sploh mesa v kombinaciji z našimi žari. V tej temi bi lahko zapisali naše izkušnje v tej kombinaciji ;) .

LP, :P

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
05 Maj 2017, 07:56
Prispevkov: 276
No, evo ga. Iz hladilne skrinje sem naredil kad za kuhanje. Prvi preizkus je bil 1,5 kg kare divjega prašiča. Začinil, vakumiral, kuhal 5 ur na 59,5 st.C. Meso morda malo premehko, drugače pa poezija okusov :o . Drugič ga bom še na brzino popekel na Weberčku.

Lp, :P
Priponke
Sous-Vide KLARSTEIN.jpg

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
15 Maj 2017, 21:15
Prispevkov: 130
Bravo Garti

Tudi jaz odkrivam kombinacijo teh dveh tehnik. Ravnokar sem v Sous vide vrgel govejo potrebuševino na 70C za nekje dva dni.....potem bom pa vse skupaj še malo v Webra za par urc v dim ;)...bom objavil rezultat tamle v sredo zvečer ;)
Priponke
DSC_1392.JPG
DSC_1390.JPG

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
18 Maj 2017, 10:48
Prispevkov: 130
Rezultat: Najprej 45h /70C sous vide, nato še 4h v Mastertouchu v dimu jablane. Meso je bilo mehko, noža ni bilo potrebno uporabljati. Se mi je pa malo preveč posušilo. Po moje bi moral najprej dimit in nato mehčat v sous vide, tako kot sem delal velikonočno šunko in se nebi preveč izsušilo.

Ampak vaja dela mojstra. Še bo trening :D
Priponke
DSC_1399.JPG

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
19 Maj 2017, 10:54
Prispevkov: 85
mene nekaj zanima... koliko elektrike ta sous-vide sploh ponuca.
Nebi rad da je to 300W/h za 45 ur, kar bi lahko v italiji zneslo, da me stane ta zrezek 50€...

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
21 Maj 2017, 19:54
Prispevkov: 49
Priključna moč teh naprav je od 800 W naprej. Poraba energije je odvisna od velikosti posode, toplotnih izgub (izolacija?),... Črpalka dela non stop, grelec po potrebi. Tako na pamet bi rekel, da je poraba vsaj kakšnih 200 W. Mogoče pa to zadevo kdaj priklopim na mrežni analizator in posredujem točne podatke.
En zrezek se pa res ne splača kuhati dva dneva.
KarstGriller... imaš na izbiro... se preseliš v SLO, ali pa aktivno delaj na temu, da bo Trst zopet slovenski.

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
24 Maj 2017, 08:11
Prispevkov: 85
ne bom se sedaj spuščal v politične debate...
Ni mi všeč ta sous vide, 1 ker ni kaj dosti moška zadeva, nobenga ognja, dima, pa ne verjamem da glih ob kuhanju piješ kako pivo. 2. je etično in finančno sporno zaradi porabe energije

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
06 Jun 2017, 20:43
Prispevkov: 130
Steak burger... Homemade štručke, pljučna (sous vide 2h/57 °C in nato popečena) , karamelizirana čebula.... :D
Priponke
DSC_1453.JPG
DSC_1450.JPG

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
29 Jun 2017, 19:24
Prispevkov: 130
Žrebičkov steak, sous vide 58 °C /2h + zapečen na webru... Super mehek, sočen :D... Priloga, ajdova kaša z jurčki, pečen krompir ;)
Priponke
_20170629_201516.JPG
_20170629_201340.JPG
_20170629_201552.JPG



Nazaj na forum

cron


2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: