Termometri za žar

Diskusije o dodatkih za žare, omakah, kuharskih knjigah,...

Uporabniški avatar
Kralj Žara
Kralj Žara
04 Feb 2015, 21:23
Prispevkov: 89
Katere termometre uporabljate, ste z njimi zadovoljni.

Jaz uporabljam večinoma
Webrovega za spremljanje
http://www.kupi-zar.si/catalog/product/view/id/2350/s/digitalni-termometer-weber-style/category/42/

in Thermapen za finalni odčitek
http://www.thermoworks.com/products/thermapen/.

Z obema zelo zadovoljen, edino Weber ima pomoje prednastavljene temperature malo previsoke za Evropski okus.

Kake izkušnje imate vi?
LP m

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
04 Feb 2015, 23:35
Prispevkov: 276
Že dobro leto uporabljam WEBER Style 6439 termometer. Imel sem samo eno iglo. Ob peki dveh različnih kosov mesa, sem bil mrzel. Dobil sem dodatno iglo od Kingstone proizvajalca z rahlo predelavo konektorja, katera je kazala vse drugo, kot realno temperaturo v mesu. Od nesebične pomoči uvoznika Webra sem dobil dodatno originalno iglo za ta moj termometer. Ob testiranju natančnosti delovanja merjenja temperature (posamično oz. obeh igel hkrati) in funkcijah, katere ima lahko rečem, da sem IZREDNO ZADOVOLJEN !!!
Po mojem mišljenju oz. dosedanjih izkušnjah so prednastavljene temperarure kar dobro nastavljene (saj pri well done).
Mali problemček je le v tem, če uporabljam obe igli hkrati, da moram na upravljalni enoti igle pretikati.
EDINI problem pa je v tem, da se pogosto za kratek čas izgublja signal med oddajno in sprejemno enoto (mislim, da je pri vseh isti problem) !
Zadnjič spremenil Garti dne 29 Mar 2015, 16:34, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
05 Feb 2015, 10:44
Prispevkov: 224
Zdravo, tudi jaz uporabljam termometer WEBER Style 6439. Dela ko grom, nobenih težav, nobenih napak, pa tudi izgube signala še nisem zaznal :?:

LP

Uporabniški avatar
Kralj Žara
Kralj Žara
05 Feb 2015, 15:13
Prispevkov: 89
Andrej napisal/-a:Zdravo, tudi jaz uporabljam termometer WEBER Style 6439. Dela ko grom, nobenih težav, nobenih napak, pa tudi izgube signala še nisem zaznal :?:

LP


Jaz sem prej uporabljal tistega, ki ni bil brezžičen, samo je nerodno ga odlaga, če ni mize zraven.

lp m

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
05 Feb 2015, 15:27
Prispevkov: 89
Tudi jaz uporabljam WEBER Style 6439 vse super. sem pa res zasledil da se signal izgubi.
Vendar ne predstavlja kakšen večji problem. saj se takoj prikaže.
Je pa ena druga zadev. Tisto teto katera teži v tej mašini bi z veseljem poslal v penzijo.
veliko raje bi videl da je tiho.
lp

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
20 Maj 2015, 10:33
Prispevkov: 109
Pozdravljeni,

imam eno vprašanje glede termometra. :)
V kratkem si mislim nabaviti tega, zaradi lepše kontrole peke večjih kosov mesa:
http://www.kraljzara.si/pripomocki-in-r ... style.html

Me pa nekaj zanima... nikoli nisem uporabljal kakšnih termometrov...mi lahko kdo malo pove kako se jih uporablja..kak dober nasvet? Vem da se ga zabode v najdebelejši del mesa... nekje sem zasledil da se ne sme dotikati kosti, drugi pravijo da ga daš zraven kosti... :?: :roll:

Kako pa s kabli?..vem da pridejo sonde in potem ven iz njih kabli. Kaj ti so tudi odporni na visoko temperaturo in je zato lahko čez celotno peko sonda in v mesu in pokrov pokrit ( da se kabli ne stopijo) ? Ali se uporablja tako da izmeriš ko odpreš pokrov in potem pobereš sondo ven ( tako kot pri klasičnih http://www.kraljzara.si/pripomocki-in-r ... meter.html ) :?:

Hvala za pomoč :mrgreen:

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
20 Maj 2015, 11:42
Prispevkov: 276
Apsolutno kupi LE Webrovega na dve igli, ker so najbolj natančni in merijo res le na koncu igel (izkušnje)!
Kabli so 100% odporni na visoke T.
Iglo porineš čim globlje v meso, po možnosti ob kost, ker tam je najbolj sporna T.
Iglo snameš po končani peki in nič ne odkrivaš pokrova med peko.
Kompletno T dogajanje in nastavitve med peko pa spremljaš preko centralne zunanje enote.
Brez tega si ne predstavljam peke večjih kosov!!!

Lp, :P

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
20 Maj 2015, 12:07
Prispevkov: 109
Garti hvala za nasvete ;)

lp :D

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
20 Maj 2015, 15:29
Prispevkov: 224
Dodal bi samo, pazi da špica ne zadene v kost. Biti mora še v mesu. Torej ko ne gre več naprej, maaaal nazaj potegen iglo,oz.kot je Garti zapisal ob kost. 8-)

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
20 Maj 2015, 19:42
Prispevkov: 89
Popolnoma se strinjam z Gartijem ker sem tudi sam imel v začetku težave.
Njegov in Andrejev nasvet mi je pomagal na eni od akademij.
Je pa res da je Webrov termomometer res špica in natančen-
lp



Nazaj na forum

cron


2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: