Pozdrav od somcine

Iz kod prihajate? Na čem pečete? Povejte nam kaj o sebi. Ste Kralj Žara?

Žar navdušenec
Žar navdušenec
07 Mar 2018, 18:34
Prispevkov: 5
Pozdravljeni,
lep pozdrav vsem,ki ste ljubiteji peke na žaru. Moje ime je Sandi in sem iz
Slovenske Bistrice.Pred kakšnim mesecem dni sem dobil za darilo Webrov žar
Master-touch GBS 57.Takoj sem hotel razveseliti domače in sem pripravil rebra na
žaru po recepturi we will grill you.Nastali pa so problemi z temperaturo,ki mi je vedno padala.Moram povedat,da uporabljam webrove brikete.
Temperaturo sem zlahka dvignil na 150 stopinj,dal reberca v rešetke,pokril.Temperatura je potem bila okoli 140 stopinj, kar bi bilo idealno, vendar samo deset minut,potem pa je začela padati.Tako sem ves čas moral dodajati razžarjene brikete,da sem dvigoval temperaturo.Na koncu vendarle
mi je vendarle uspelo zadevo pripeljati do konca(samo to ni to).Isto se mi je to zgodilo v nedeljo z peko piščanca(temperatura,temperatura......)
Loputa spodaj in zgoraj je bila odprta približno na tretjino.
Probal sem vse možne kombinacije z odpiranjem in zapiranjem loput,pa nič.Prosim za vaš nasvet.Lep pozdrav,Sandi

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
11 Mar 2018, 22:12
Prispevkov: 104
Pozdravljen in dobrodošel na forumu!

Pa dajmo raziskat to misterijo z temperaturo?

Predvsem me zanima koliko briketov si imel pod pokrovom?
1/2 starter chimneya? pol chimney? So briketi bili do polnega prižgani?

Če bi rad odsega konstantno temperaturo okoli 140C predlagam da spodnjo loputo opdreš na polno, z zgornjo pa reguliraš po p trebi oz glede na količino oglja.
Če boš napolnil obe košarici predvidevam da zgornjo loputo odpreš na cca 1/3 do max 1/2.

Lahko pa da imaš vlažno oglje in ni bilo dobro pregreto??

Žar navdušenec
Žar navdušenec
12 Mar 2018, 12:01
Prispevkov: 5
Pozdravljen,
najlepša hvala za tvoj odgovor.Povedati moram,da sem imel več kot polovico
kamina dobro razžaretega webrovega oglja.Glede samega odpiranja loput,
pa sem probal na vse načine(spodaj nikoli zaprto).Naj še dodam,da v obeh primerih,
pri peki reber in piščanca sem uporabljal tudi webrove jabolčne sekance,ki so bili predhodno namočeni v vodo.Te sem imel za dobro pest.Dodal sem jih na razžarjeno
oglje in povem,da se je kadilo od povsod.Se mi zdi,da največ dima je izhajalo med
žarom in pokrovom.Tako da razmišljam,da če gre ven toliko dima potem mi
izhaja tudi vročina(samo moje mišlenje).
Hvala za odgovore.
Lp,Sandi

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
12 Mar 2018, 12:35
Prispevkov: 104
Ok. Potem si omisli tesnenje pokrova. Kaminsko tesnilo cca 1cm siroko je priblizno 5 eur.
Jaz sem si tako zatesnil pokrov da ni nilo nič uhajanja.

Žar navdušenec
Žar navdušenec
12 Mar 2018, 13:28
Prispevkov: 5
Hvala,bom probal
Lp,Sandi



Nazaj na forum

cron


2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: