Pozdrav iz Šiške

Iz kod prihajate? Na čem pečete? Povejte nam kaj o sebi. Ste Kralj Žara?

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
05 Feb 2017, 21:18
Prispevkov: 221
No pa smo našli še en uporaben super pripomoček za izboljšanje priprave mesa.
Rezime vsega je, da je za piko na i še vedno potreben žar in tako ostanemo na temi foruma!

Žar - je zakon :!: :!: 8-)

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
07 Feb 2017, 20:01
Prispevkov: 89
Pozdravljeni vsi skupaj.
da ne mislite da sem pozabil na vas. žal mi časa zmanjkuje vendar pa še vedno pridno pečem.
Tukaj bi dodal sledeče saj sem naredil en eksperiment vsaj za mene saj sem prvič to delal..
svinsko kračo sem vakumiral in jo kuhal na 45 stopinj čez noč cca 10 ur.
imam indukcijo in to je potem bolj enostavno nadzirat temperaturo.
skratka drugi dan sem jo zapekel. najprej malo dima in nato počasna peka. še dodatne tri ure. zraven že dodatno mazana z BBQ omako .
Fantje in dekleta. samo to bom rekel. Dobro za popizdit.
če pa malo pomislim na moje prejšnje žar dobrote. tudi brez vakuma se lahko naredi super dobroto.
Kaj super top...

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
10 Feb 2017, 15:23
Prispevkov: 130
Jaz sem bil na tečaju "Sous vide" (kuhanje v vakumu) tehnike. Je zanimiva zadeva. Če hočeš doseči prave rezultate je dobro imeti aparat sous vide. To je dobra stvar, če imaš povabljenih več ljudi in potem samo dopečeš stvari na žaru. Doma sem nekaj poizkušal in na koncu ugotovil (za moj okus), da je bolje stvar kar direkt na žar in to je to. :roll:

Žar navdušenec
Žar navdušenec
13 Feb 2017, 23:38
Prispevkov: 38
Meni je tudi zanimivo, kako se je Sous vide prijel. Načeloma je to metoda profi kuharjev, najprej v Franciji potem drugod, kako so držali steake na pravi temperaturi v prečiščenem maslu in ga ob naročilu samo zapekli ali na rešetki ali na ponvi pod broilerjem. Zame ni primerjave z žarom, nasploh pa npr. reverse sear metodo postavljam pred to. Vsekakor. Pa tudi dim, če se ga že uporablja, mora bit apliciran na surovo meso. kasneje ni efekta.....kot pravim, to mi je zanimiv fenomen, pa ne bi nič rekel, če se ga ne bi malo prevečkrat omenjalo, kot neko alternativo žara. To je samo moje osebno mnenje. :)

Uporabniški avatar
Žar navdušenec
Žar navdušenec
15 Feb 2017, 19:36
Prispevkov: 21
Sous vide je samo ena metoda kuhanja in ne more biti nadomestilo za žar. Reverse sear npr. za stejke da za moj okus boljši rezultat, razlika je predvsem v skorjici, kjer je največ okusa. Pride pa včasih situacija, kjer je sous vide nepogrešljiv. Zadnjič sem kupil pakiran rostbif v akciji, ki so ga rezali škilasti. Ena stran 2 cm, druga 1 cm. Potem pa ti to speči, če lahko. Vrgel sem ga za dve uri v sous vide na 54 stopinj in popekel v ponvi na maslu. Rezultat je bil odličen.
Pa tudi med tednom imaš redkokdaj čas dežurati zraven žara in gledati, kako temperatura raste. Danes sem vrgel svinjske krmenatlce v sous vide za dve uri na 63 stopinj in dokončal na žaru. Rezultat:
Slika
Lahko bi še malo bolj zapekel, pa je bila že tema in se mi je zdelo vredu.

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
19 Mar 2017, 17:45
Prispevkov: 130
Kar nekaj časa sem kolebal med nabavi ali ne nabavi sous vide kuhalnik.....In sedaj sem se odločil (nabavil 1x rabljenega za pametno ceno ) :) Danes pa malo testiram. Telečji hrbet in goveje pleče na 66 stopinj (na to temperaturo ponavadi spečem steak za boljšo polovico )....je to kar zanimiva tehnika. Vse živo lahko ustvarjaš v tej mašini. Zdej pa samo trenirat :lol:
Priponke
17409502_1460960827269654_1705179429_n.jpg
Teletina....naslednjič definitivno manjša temperatura. Drugače pa odlično
17362714_1460758157289921_5926760147066732146_n.jpg



Nazaj na forum

cron


2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: