Pozdrav iz Bele krajine

Iz kod prihajate? Na čem pečete? Povejte nam kaj o sebi. Ste Kralj Žara?

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
29 Okt 2016, 20:25
Prispevkov: 47
Pozdravljeni vsi ljubitelji žara. Že kar pomnim so mi pri srcu sočne dobrote z žara. Sploh ne vem več kaj sem iskal, da sem odkril tega, kralja žara. Doslej s peko na žaru (ali pa kakršnokoli drugo pripravo hrane) nisem imel prav nobenih izkušenj. Ko sem pa videl vse te vaše dobrote, sem pa se malo poglobil… nabavil Master touch GBS 57 in danes je luč sveta zagledal prvi stejk izpod mojih rok… cilj mi je bil medium, kaj je ratalo (vse »od oka« brez termometra) si lahko ogledate… konstruktivni komentarji dobrodošli.
Stejk s križnega dela, pečen direktno na vsaki strani po cca. 2,5 min, nato 2 min indirektno.
Priponke
stejk-2.jpg
stejk-1.jpg
stejk-1.jpg (71.55 KiB) Videno 28080 krat

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
30 Okt 2016, 21:39
Prispevkov: 221
Lepo si tole naredil.
Pa si ga po peki pustil vsaj 5-10 minut v foliji počivat :?:
Glede na to da si ga na uč spekel, bravo.

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
31 Okt 2016, 10:21
Prispevkov: 47
Glede na to, da je prvič, je bilo več sreče kot znanja. ;)
A je potrebno tudi to zavijati v folijo? Nisem še nikjer zasledil.
Sem pa pustil 5 min. na krožniku, da se sokovi enakomerno porazdelijo...

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
31 Okt 2016, 20:37
Prispevkov: 221
Ja, zavij v folijo in pusti 10-15 minut da se sok umiri. Potem bo veliko manj soka na krožniku. Če boš pa na meso preden ga zaviješ v folijo en tanek kolutek zeliščnega masla zraven dal... :D . razen če ga ne maraš in imaš raje čisti okus mesa.
Veliko užitkov še naprej.

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
02 Nov 2016, 18:54
Prispevkov: 47
Andrej, hvala ti za nasvete. Naslednjič jih upoštevam.
V nedeljo sem pekel čevapčiče, po tvojem in Sarinem "receptu",... res so bili sočni :D .

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
02 Nov 2016, 19:23
Prispevkov: 221
Joj samo tolk da veš :o - v foliji se bo meso še malce pokuhalo in iz mediuma lahko hitro napreduje v bolj pečeno. :shock:
:idea: bi blo fino če bi si nabavil termometer.

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
02 Nov 2016, 21:10
Prispevkov: 47
Termometer... zanimiva štorija....
Nabavil sem žar Master Touch GBS 57 z nekaj osnovnega pribora in že to je naneslo celo premoženje. Tako, da sem se odločil, da nabavim en cenejši termometer na ebayu za 12,50 EUR. Glede prebrano na forumu (sem tehnični tip), sem seveda naredil validacijo. Zadeva res super natančna (kljub temu, da je "no name brand", točnost +-1°.
V Webru zakurim in seveda tipalo termometra, postavim nekaj cm nad rešetko, da bom spremljal temperaturo. Termometer je meril do 285°C, nato je pa vse skupaj crknilo :( . Žar je bil vroč, pripravljen za peko, termometra ni bilo več, meso pripravljeno,... ni ostalo drugega kot, da nadaljujem po občutku.
To je lahko šola za vse nas...

Sta mi pa že ravno danes Miha in Nejc pisala,... da ste se težko ločila od termometra weber z dvema sondama, a kljub temu sta ga varno zapakirala in predala najboljši dostavni službi tako, da ga bom že jutri ponosen lastnik le-tega.

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
03 Nov 2016, 21:15
Prispevkov: 221
E viš na tole pisanje pa dodam lahko samo

MODRA ODLOČITEV ....................AMEN :!:


Bo kar veljalo "sem prereven da bi poceni kupoval.."

Uživaj :D

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
18 Dec 2016, 13:58
Prispevkov: 47
Leto gre počasi h koncu, ostalo še nekaj moči in smo s sodelavci izdelali en mali žar in še vročega testirali, ki ima (oz. imel) vse kar imajo in zmorejo veliki.
Priponke
IMG_0935.JPG
FullSizeRender.jpg
unnamed.jpg
IMG_0916.JPG

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
18 Dec 2016, 18:58
Prispevkov: 274
Pa ti si čisto nor :o :shock: ;) !!!

Lp, :P



Nazaj na forum

cron

Vroče teme


Novi uporabniki


kopje

jony

miha.štepic

matjaž.kunc

mico2711

spadekevin



2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: