Pozdrav iz posočja

Iz kod prihajate? Na čem pečete? Povejte nam kaj o sebi. Ste Kralj Žara?

Žar navdušenec
Žar navdušenec
08 Jun 2016, 21:04
Prispevkov: 9
Pozdravljeni.

Že nekaj časa vas spremljam na tem forumu, sedaj tudi jaz razmišljam o nakupu novega žara ker je stari odslužil.
Vendar sem v dilemi kaj kupiti ,ali klasični roštilj ali Webra. Do sedaj sem bolj pekel roštilj klasiko (čevape, kakšen kotlet, ražniče...) .Ponavadi druščina ,ki ji pečem preferira take stvari zato sem v dilemi kaj kupiti. Me pa fascinira kaj vse pečete na vaših Webrih in me martra, da bi tudi jaz poizkusil.
Če bi kupil Webra me zanima kako je z peko roštilj klasike ker, če jim bom pekel na Webru (slabše) me bodo linčali " kaj sem toliko zapravil pa še slabše je".
Torej rabim pomoč za lažjo izbiro. :oops:

Hvala.

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
09 Jun 2016, 06:32
Prispevkov: 104
Nič skrbet. Če obvladaš peko na klasičen način ti to omogoča tudi weber. Omogoča pa še veliko več tehnik pečenja, kar se lahko vse izve tukaj,
Ko boš enkrat poizkusil dober pulled pork ali pa rebra na 3-2-1 način, se boš vedno manj zatekal k klasiki :)

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
09 Jun 2016, 09:12
Prispevkov: 130
Če kupiš klasičen roštilj si spet omejen s peko klasike. Z Webrom pa imaš res širok spekter ustvarjanja

Žar navdušenec
Žar navdušenec
09 Jun 2016, 12:20
Prispevkov: 9
odyssey77 napisal/-a:Nič skrbet. Če obvladaš peko na klasičen način ti to omogoča tudi weber. Omogoča pa še veliko več tehnik pečenja, kar se lahko vse izve tukaj,
Ko boš enkrat poizkusil dober pulled pork ali pa rebra na 3-2-1 način, se boš vedno manj zatekal k klasiki :)


Kako je pa z regulacijo toplote glede na to da nima nastavitve višine ?

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
09 Jun 2016, 13:01
Prispevkov: 104
z količino oglja in z spodnjim zračnikom.

Žar navdušenec
Žar navdušenec
09 Jun 2016, 15:37
Prispevkov: 9
odyssey77 napisal/-a:z količino oglja in z spodnjim zračnikom.


Če prav razumem ko oglje gori na polno ga reguliraš samo z dovodom zraka spodaj,ko oglje zgubi moč pa dodajaš novo.
Kako je z dodajanjem novega oglja pri klasiki je ponavadi packarija ?

Hvala

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
10 Jun 2016, 06:49
Prispevkov: 104
Odvisno od modela rešetke, lahko imaš ob robovih možnost da dvigneš rešetko in dosipaš oglje. ali pa enostavno dvigneš celotno rešetko in dodaš oglje, 10 sek dela v obeh primerih.

Žar navdušenec
Žar navdušenec
12 Jun 2016, 15:29
Prispevkov: 9
Pozdravljeni.
Evo, včerej je deževalo in sem se odločil ,da gremo po webra v najbližjo trgovino, kar je skoraj celodnevni podvig glede na mojo lokacijo. :lol:
Domov smo prišli z Weber Master-Touch GBS, sem že razmišljal, da bi ga danes malo testiral, vendar lej ga zlomka tudi danes dežuje pri nas. :evil:
Bomo preložili test na naslednji vikend.

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
12 Jun 2016, 21:58
Prispevkov: 130
Čestitam za novo pridobitev :D

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
13 Jun 2016, 09:57
Prispevkov: 109
Pozdravljen ;)

Čestitam...sedaj pa veselo na peko :mrgreen:

P.S. Iz katerga konca posočja pa si?



Nazaj na forum

cron

Vroče teme


Novi uporabniki


kopje

jony

miha.štepic

matjaž.kunc

mico2711

spadekevin



2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: