Novinec iz Ljubljane

Iz kod prihajate? Na čem pečete? Povejte nam kaj o sebi. Ste Kralj Žara?

Uporabniški avatar
Žar navdušenec
Žar navdušenec
14 Maj 2016, 22:37
Prispevkov: 10
Vsi lepo pozdravljeni. Že par tednov berem po forumu. Danes pa sem se odločil pridružiti.

Do enega mesca nazaj sem na žaru pekel samo čevapčiče in manjše kose. Ko pa sem videl akcijo za žar s pokrovom 57 cm (Jamie Oliver), sem se odločil za nakup. Weber je pa drag ko satan.

En mesec kasneje in za pasom imam že 1.5 kilsko svinjsko pečenko, kruh in pizze. :D

Za enkrat sem super zadovoljen!

Kasneje pripnem kakšno slikico mojih pek.

Jutri je na vrsti pečenka (pleče mladega goveda) 2.5 kg.

Vsak nasvet je dobrodošel! Sploh če je na forumu še kakšen lastnik Jamie Oliver žara.

Toliko za enkrat z moje strani pa upam, da da Weberaši ne zamerite, da se vam pridruži žar navdušenec z Jamie Oliverčkom

lp Andrej
Priponke
20160514_190259.jpg
prvi kruh
20160508_131709.jpg
Prva svinjska pečenka
20160508_131705.jpg
Prva svinjska pečenka
20160508_131648.jpg
Žar

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
15 Maj 2016, 09:06
Prispevkov: 130
Posdravljen AndrejŠ :D ....po fotografijah sodeč že lepo obvladuješ zadevo :D :)
Kar tako naprej ;)

Žar navdušenec
Žar navdušenec
16 Maj 2016, 21:30
Prispevkov: 12
pozdravljen :) lepe zadevce kruh pečeš na kamnu ? kako pa se kaj obnese žar Jamie Oliver (kvaliteta, stabilnost, rešetka?)

Uporabniški avatar
Žar navdušenec
Žar navdušenec
17 Maj 2016, 15:54
Prispevkov: 10
Ja na kamnu sem pekel kruh. Oglje na eno stran kamen na drugo. Tako se mi spodaj ni zažgal oz. preveč zapekel.

Glede Žara pa lahko rečem, da je zelo stabilen, konkretna konstrukcija. Težko pa ga primerjam z katerim drugim ker z drugimi nimam izkušenj...


Imam pa vprašanje. Kakšne stopinje dosegate pri načinu indirektne peke na Webrih pri daljših pekah z zaprtim pokrovom. Zanima me max. temperatura z zaprtim pokrovom. jaz namreč težko pridem čez 200 stopinj. Nimam izkušenj in me zanima če je to normalno?

lp

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
17 Maj 2016, 16:43
Prispevkov: 274
Upam, da se motim! Po mojem mišljenju in kar nekaj izkušnjah pri peki na tvojem žaru mislim, da kaj dosti višje temperature tudi ne boš mogel doseči. :cry: Še večji problemček bo nastal v vročih dneh.
Kakor so lepi žari, da se Weber skrije pred njimi imajo oz. so imeli eno malo napakico in to je, premale odprtine spodaj in zgoraj za NORMALNO FLUKTACIJO ZRAKA. Zmanjkuje kisika v notranjosti žara in briketi ne morejo goreti na polno. Saj tako je bilo z modeli v letu 2015. :| :(

Lp, :P

Uporabniški avatar
Žar navdušenec
Žar navdušenec
17 Maj 2016, 18:07
Prispevkov: 10
Hvala za odgovor Garti.

Weber ima 3 luknje spodaj in to kar velike kolikor sem videl. Moj ma pa 4 sicer malo manjše od webrovih... tako, da se mi zdi da niti ni tako velika razlika v samih luknjah oz. količini zraka ki pride od spodaj... je pa res da nimam košar za oglje in zadevo naložim kar ob rob žara in se mi zdi da je kroženje zraka potem v samem oglju slabše.

Kje si imel pa priložnost peči na takem žaru kot je moj? Imaš morda kak dober nasvet?

Kje se pa da kupit te košare za oglje v LJ? In koliko dosežš max temp v žaru pri odprtih luknjah... Jaz jih za enkrat še nisem rabil zapirat :D

Sama vprašanja so me :D

upam, da ne zamerite :)

lp

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
18 Maj 2016, 15:15
Prispevkov: 274
Večkrat smo imeli predstavitveno peko s prodajo pri Lesnini Brdo. Tam smo pekli na teh žarih. Večni problem je bila fluktacija zraka tako, da so briketi kdaj pa kdaj tudi ugašali - se zadušili :( . Na Webrovih pa je bilo vse OK :) .
Kasete lahko kupiš tudi pri Kralju žara na Litostrojski v Lj :) .

Lp, :P

Uporabniški avatar
Žar navdušenec
Žar navdušenec
18 Maj 2016, 15:41
Prispevkov: 10
Hmmm... bo treba luknje povečat :o

Uporabniški avatar
Kralj Žara
Kralj Žara
19 Maj 2016, 16:27
Prispevkov: 73
Pozdravljen, Andrej ;)

Predvidevam, da sva se danes spoznala v trgovini? :)

Dobrodošel na forumu, čakamo na slikice jedi ;)

Uporabniški avatar
Žar navdušenec
Žar navdušenec
19 Maj 2016, 18:09
Prispevkov: 10
Pozdravljen!

Ja sem ubogal Gartija in šel k vam v salon po košari za oglje :D

Veselim se tudi prihajajoče akademije za začetnike :D

Zraven sem si pa še napasel oči na Weberu Master-Touch GBS :D in no ja... in po videnem zdaj vem zakaj je taka cena...

Sedaj tudi lažje komentiram kako se kaj obnese oz. primerja z mojim Jamie Oliverjem.

Na kratko kot je že povedal Garti je velika razlika v spodnjih odprtinah, ki so na Webru veliko večje. Sama stabilnost žara Jamie Oliver je sicer odlična ogrodje je zelo močno in dobro skonstruirano tako, da tukaj sploh ni problema. Spet veliko razliko sem opazil na obeh rešetkah ki sta pri webru narejeni z precej bolj debele kovine in po vsej verjetnosti bolj trpežni. Predstavljam si, da z One-Touch cleaning sistemom tudi hitro očistiš notranjost žara, jaz za to porabim malo več časa..

Jah kaj čmo, če bi bil človek vedež...

Ko bom velik bom imel Webra, zrastel bom pa na J. Oliverju :D

lp

p.s. evo slikice 2.5 kg pečenke mladega govejega pleča po dobrih 4 urah pečenja.
Drugič moram prej začet :oops: ker idealno bi jo moral peči še 1 uro samo smo bili že preveč lačni :lol:

Naslednjič pa reberca, da še to probam :D
Priponke
20160515_145529.jpg



Nazaj na forum

cron

Vroče teme


Novi uporabniki


kopje

jony

miha.štepic

matjaž.kunc

mico2711

spadekevin



2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: