Novinec iz Starega vrha

Iz kod prihajate? Na čem pečete? Povejte nam kaj o sebi. Ste Kralj Žara?

Žar navdušenec
Žar navdušenec
13 Maj 2016, 20:28
Prispevkov: 6
Novopečen lastnik žara Weber Master-Touch GBS, 57 cm. Žal o kakih mojstrovinah še ne morem govorit. Weber je sicer sestavljen, pospravljen v kleti, še nedolžen in čaka na nedeljo, ko bo na njem prvič zagorelo.
V hladilniku je pripravljena svinjska krača in Rib eye steak(i). Najprej se bo dimila krača z enotedenskim zamikom pa pridejo na vrsto še steaki.
S peko sem se do sedaj srečeval s klasičnim kaminom na vrtu, zdaj pa sem si zaželel nekaj več.
O peki na Webru sem do sedaj ogromno prebral, pregledal, zdaj pa že komaj čakam da začnem. Upgrade pa pričakujem z udeležbo na akademiji v organizaciji Kralja žara.

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
14 Maj 2016, 09:40
Prispevkov: 130
Dobrodošel na forumu Poldy76 in čestitam za novo pridobitev. Ko boš videl, kaj vse ti nudi Weber boš hitro pozabil na vrtni kamin.
Veliko ustvarjanja ti želim in da bi čimveč izkušenj delil z nami :D

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
14 Maj 2016, 10:07
Prispevkov: 274
Prav tako DOBRODOŠLICA :D tudi iz moje strani ;) :!:

Lp, :P

Žar navdušenec
Žar navdušenec
14 Maj 2016, 15:16
Prispevkov: 6
Hvala, hvala.
Vrtni kamin, ja... No plan je, da ga ne bo veš, namesto njega pa bo nastalo krasno kurišče za sač. Nekako tak je plan.
Danes nisem zdržal. :lol: :P :roll: :lol:
Na Webru je že svinjska krača. :oops:
Vidim pa, da bo akademija več kot dobrodošla, saj se bo treba veliko naučiti. :oops:

Žar navdušenec
Žar navdušenec
15 Maj 2016, 08:26
Prispevkov: 6
Krača.. na zunaj pogled: izjemno, vonj: za dol padet. Pomagal sem si s termometrom. Prišlo do 80 C, kar je ok.
No prva napaka: Termometer zataknil premalo v meso, premalo v sredino. Posledica je bila, da je bila krača pečena rare, kar pomeni, da je šla nazaj v žar, okus še kar. Koža katastrofa.
Jah učit se bo treba...

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
15 Maj 2016, 08:58
Prispevkov: 130
Vaja dela mojstra, samo obupat ne :) .....Ponavadi najboljše rata, ko treniraš. Ko povabiš goste pa ponavadi vedno kaj zataji. Drugače je pa akademija res fajn zadeva. Jaz sem se je udeležil preden sem sploh prvič zakuril Master toucha. Tam se res naučiš sisteme kurjenja, postavitve ognja in peke. Je pa tudi na forumu kar nekaj majstrov, ki z veseljem odgovorijo, če te kaj zanima. Dosti je že napisanega (malo prebrskaj), če pa česar ni kar te zanima pa le na dan z vprašanjem......zato smo tu, da si pomagamo in delimo izkušnje ;)

P.S. takle deževen dan je ta prav za trening :lol:

LP

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
18 Maj 2016, 20:48
Prispevkov: 221
Poldy zdravo!

Ko bi ti videl moj prvi izdelek na Webru :o Mater sem mislil da imam plavž take čevapke sem dobil ven. :? :oops: :x :twisted:
Ampak zdej ga pa ne dam za nič na svetu s terase. Saj bo, samo predlagam, da za učenje uporabljaš kakšno cenejše meso -
rebra, piščanec, ražnjiči, kremenatli v kosu, vratovina v kosu.

Po akademiji ti bo - tako kot je bilo meni in še komu tukaj na forumu vse kristalno jasno - kako se pravilno dela z ogljem in briketi, z ventilacijo, začimbe, tehnika. Brez slabe vesti sem kresnil 4 kg rostbeef in ratalo mi je kot na akademiji.

... sondo že imaš - torej špico porini do sredine v najdebelejši del mesa, vendar pazi da igle ne zabiješ v kost. Pol boš šele klel..

LP

8-)

Žar navdušenec
Žar navdušenec
18 Maj 2016, 21:22
Prispevkov: 6
Hvala, hvala... :P :lol: :oops:

Nisem obupal. Daleč od tega. Preveč rad imam žar, da bi kar obupal, Problem je edino v času. Ampak tudi ta pride...
Ja Akademija. Komaj čakam, da pride kak razpisan termin, ki bo tudi meni ustrezal. Plačano je že :lol: 8-) :P
Ta vikend verjetno res padejo kaka rebra.

Uporabniški avatar
Kralj Žara
Kralj Žara
19 Maj 2016, 16:25
Prispevkov: 73
Poldy, naš nenapisan pregovor pravi: Če nisi na žaru nikoli nič zajebal, nisi nikoli prav pekel :)

Dobrodošel na forumu ;)



Nazaj na forum

cron

Vroče teme


Novi uporabniki


kopje

jony

miha.štepic

matjaž.kunc

mico2711

spadekevin



2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: