Pozdrav iz Ljubljane

Iz kod prihajate? Na čem pečete? Povejte nam kaj o sebi. Ste Kralj Žara?

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
18 Maj 2016, 20:33
Prispevkov: 221
Andro zdravo!

a si tole že videl?
http://www.ebay.de/itm/Weber-6520-Pizza ... 46459166cb

:roll: drago ampak je original - saj veš kaj to pomeni :!:

Sicer pa košare pod kamen in segrevaj na 250 ene 10-15 minut, potem pa daj košare narazen, in nato pico na kamen. Bo hitro in brez ožganin.
Nazadnje sem kruh pekel in pozabil dat košare na stran :cry: sem ga pač moral malce obrezat spodaj.....jebemti kruh, pa tako lepo se speče v pečici... :lol: :lol: jaz ga pa na žar rinem :roll:

LP 8-)

Žar navdušenec
Žar navdušenec
18 Maj 2016, 21:27
Prispevkov: 6
O tem sem prejšnji teden spraševal v Kralj žara... No so videli prvič, čeprav menim, da zadeva ni ravno nova. Na to temo sem pregledal tudi nekaj filmčkov. Zgleda noro!!! Pizza spečena v 4ih minutah.
Tudi sam razmišljam o tem. Ampak predenj se spravim v kak nov nakup je na vrsti akademija...

Uporabniški avatar
Kralj Žara
Kralj Žara
19 Maj 2016, 16:24
Prispevkov: 73
Hej hej. Zadeva je že zelo stara, imamo novega sodelavca, Gašperja, ki še tega ni videl. Jaz sem že imel priložnost poskusit pečt na tem, zanimiva stvar in enostavna, s tem da pri odprtini ni tako velika temperatura, in moreš pico vmes obrnit (pa ne na sir :) ). Weber nam žal tega čuda ni namenil za naš trg, zato je ni v prodaji, pa niti naročit ne moremo. Tako da, če se komu zasveti komot preko ebaya ;)

ps. čeprav za dobesedno popolno pico je še vedno pravilo 400 stopinj - tudi s tem pripomočkom ne dobiš toliko.

Uporabniški avatar
Žar navdušenec
Žar navdušenec
19 Maj 2016, 18:22
Prispevkov: 10
Andrej,

Hvala za nasvet pri peki pizze in kruha. Sej sem tudi zdaj kruh tako spekel zdaj ko mam košare za oglje bo pa še lažje prestavljati oglje po spodnji rešetki :D

lp

Žar navdušenec
Žar navdušenec
06 Jun 2016, 16:06
Prispevkov: 11
Ekola spet se je pojavilo nekaj časa in smo spet pekli tokrat nekaj na dolgo in počasi. Najprej svinjsko pleče začinjeno klasika peka cca 7-8urc. Potem pa še rebra ena premazana z jabolčnim sokom, kisom, worchertesrka omaka, druga pa voda+ sojina oboje se je dobro izkazalo. Oboje rebra pa so potrebovala nekje 5-6 urc. Vse sem dimil z sekanci jabolko, ki je naredilo dober priokus. Vse skupaj se je peklo na 100-130max stopinjah.
Slika



Nazaj na forum

cron

Vroče teme


Novi uporabniki


kopje

jony

miha.štepic

matjaž.kunc

mico2711

spadekevin



2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.




Spremljajte nas na Facebooku: