Kamado Joe

Iz kod prihajate? Na čem pečete? Povejte nam kaj o sebi. Ste Kralj Žara?

Žar navdušenec
Žar navdušenec
17 Apr 2016, 19:20
Prispevkov: 2
Zanimam se za žar Kamado Joe Junior. (rešetka 34cm). Mi lahko kdo svetuje, če je dovolj velik za tročlansko družino. Velikih piknikov ne delamo, imamo pa še na dvorišču kaminski žar.
Naslednja velikost clasik (46cm) se mi zdi prevelik.

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
17 Apr 2016, 19:45
Prispevkov: 109
Pozdravljen,

odvisno kaj boš gor pekel... za kakšne perutničke in čevapčiče in kako malo pečenko ne bo problema..za kaj več pa... Kot ti v opisu izdelka piše je to varjanta prenosni žar..enako kot ima Weber prenosne žare. Vse to je bolj majhno..34cm..za na pot. Sicer pa za tričlansko družino bi bil recimo dovolj.... Meni osebno je bil za tričlansko družino (in včasih še kakšen obisk pride) premajhen že 47cm... zato sem prešaltal na 57cm. Če pa Gartija vprašaš, bo verjetno 67cm hmal premalo :mrgreen: Če bi jst imel preveč denarja bi si vzel Joe Big Joe ali pa Pro Joe :mrgreen:

Samo a se ti ne zdi da bi za ta denar (529€) dobil enega konkretnega Webra? Za skorej pol manj denarja dobiš Master-Touch GBS in zraven si kupiš za preostalo razliko še kup dodatkov ki jih vedno potrebuješ.

To je samo moje mnenje... narediš pa kot sam najbolje veš ;)

Lp
Marko

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
18 Apr 2016, 14:54
Prispevkov: 276
Nočem biti pristranski, toda resno in dobro razmisli glede velikosti rešetke. Te stvari niso poceni in ko kupiš, potem to imaš in s časoma pozabiš na takratni enkratni strošek ;) ! Od viška, glava ne boli ! Na področju POSREDNE peke in porabe oglja je Kamado sigurno v prednosti napram Webru (tamali žari). Glede na ceno in težo pa je obratno.
Se pa v vsemu apsolutno strinjam z BBQGuy-jem :)

Odpelji se Kralju žara v salon na Litostrojsko v Lj. in tam boš videl vse modele in se pomenil o vsem!

Lp, :P

Uporabniški avatar
Zvezda terase
Zvezda terase
19 Apr 2016, 14:51
Prispevkov: 85
po mojem itak 90% uporabljaš žar za direktno peko ali pa krajšo indirektno.
Low & slow je bl redko na programu, tako, da majo desci prav. Več bo izkoriščal kettle kot pa kamado... Za 2x letno low & slow je pa weberca tud šisto v redu.

Uporabniški avatar
Zvezda ulice
Zvezda ulice
20 Apr 2016, 10:28
Prispevkov: 276
KarstGriller, s tole tvojo trditvijo se pa ne morem strinjati :| . V procentih uporabe direkt/indirekt je po moje pri teh žarih ravno obratno. Cca 80% ali celo več, se peče na indirekt ;) , ostalo pa na direkt.
Pa brez zamere :!:

To je en izmed primerom kako je, če imaš dovolj manipulativnega prostora :D

Lp, :P
Priponke
115-Priprava piščanca in zadnje svinjske krače.JPG

Žar navdušenec
Žar navdušenec
24 Apr 2016, 19:05
Prispevkov: 2
:) Pozdravljeni,
hvala vsem za nasvete.
Žal sem bil neučakan in sem pred tem že natročil Juniorja, ki je prišel že naslednji dan. Mogoče bi res moral naročiti večjega, vendar sem kljub temu zelo zadovoljen, saj mi je peka dveh svinjskih ribic (ca 1kg) po receptu Kralja Žara popolnoma uspela. Počasi se bom učil na tem, mogoče pa, če bo v bodoče potreba, kupil večjega.
Naslednjič bom poskusil s pico in kakšno kračo.
Priponke
IMG_2139.JPGNazaj na forum

cron


2017 KraljZara.si. Vse pravice pridržane.
Spremljajte nas na Facebooku: